Köszöntelek a Minden ami egészség- Tippek- Tanácsok- Hírek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Minden ami egészség- Tippek- Tanácsok- Hírek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a Minden ami egészség- Tippek- Tanácsok- Hírek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Minden ami egészség- Tippek- Tanácsok- Hírek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a Minden ami egészség- Tippek- Tanácsok- Hírek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Minden ami egészség- Tippek- Tanácsok- Hírek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a Minden ami egészség- Tippek- Tanácsok- Hírek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Minden ami egészség- Tippek- Tanácsok- Hírek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A kakaó fogyasztása csökkenti a vérnyomást és a korai elhalálozás kockázatát!
Erről a növényről ma már tudjuk, hogy a flavan-3-ol nevű
vegyületcsoportot is tartalmazza, amely szerepet játszik a vérnyomás
csökkentésében, valamint az érfalak sejtjeinek megerősítésében.
Brian Buijsse és munkatársai 470, 65-84 éves holland férfi esetében
vizsgálták a kakaó ilyen jellegű hatását. A kísérletek kezdetén (1985),
majd 5, ill. 10 év elmúltával a kiválasztott alanyok orvosi vizsgálaton
estek át, és nyilatkoztak étkezési szokásaikról. Ezt követően a kutatók
három kategóriába sorolták őket aszerint, hogy mennyi kakaót
fogyasztottak az elmúlt időszakban. Azok, akik több kakaót ittak,
kisebb valószínűséggel hunytak el a vizsgált időszak alatt.
A csokoládé-fogyasztás és a halálozás csökkenése közötti kapcsolat feltehetően többrétű. "Mivel a kakaó gazdag antioxidáns-forrás, hatással lehet olyan rendellenességekre (pl. krónikus tüdőbetegségek, egyes ráktípusok) is, amelyek kapcsolatban állnak a szervezetben fellépő 'oxidatív stressz'-szel. Mindazonáltal ez a tény további kutatásokat igényel." - vonták le a következtetést a szerzők.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
AIDS áttörés: egy oltóanyag elsőként csökkentette a fertőzés kockázatát
Jelentősen egyszerűbb szívműtétek Debrecenben